تاریخ امروز:۶ آبان ۱۳۹۹

معرفی برترین و با کیفت ترین زودپزهای موجود در بازار+لیست قیمت

زودپز یکی از اساسی ترین لوازم آشپزخانه است.بدون زودپز حقیقتا هر کدبانو در آشپزی با مشکل زمان و حتی کیفیت پخت مواجه خواهد شد.در زندگی های امروزی با وجود دغدغه ها و مشغله های فراوان،مانند گذشتگان نمی توان زمان زیادی را برای پخت و پز صرف کرد.با خرید یک زودپز با کیفیت،تمامی این مشکلات را می توان حل کرد.

خرید آنلاین زودپز باکیفیت

تاریخچه‌ی زودپز

زودپز توسط دنیس پاپین (Denis Papin) اختراع شد.این فیزیکدان معروف فرانسوی با ایجاد خلاء و بخار در ظرف،فشار و حرارت قابلمه‌ی مخصوص را افزایش داد و همین امر باعث انتقال حرارت زیاد از طریق بخار به غذا شد و مواد اولیه غذا را خیلی سریعتر از حالت سنتی به مرحله‌ی پخت رساند.

تاریخچه‌ی زودپز(دنیس پاپین)

زودپز چگونه عمل می کند :

در یک ظرف پخت و پز معمولی در شرایط استاندارد،نقطه جوش آب ۱۰۰ درجه سانتیگراد(۲۱۲ درجه فارنهایت)می باشد.

در یک زودپز وقتی درجه حرارت به حدی رسید که آب به نقطه جوش رسید،آب تبدیل به بخار می شود و با وجود اینکه درب زودپز توسط گیره های مخصوص قفل شده است،بخار آب در داخل ظرف محبوس شده و فشاری در حدود ۱۵PSI(پوند بر اینچ مربع) در داخل زودپز ایجاد می کند.در نتیجه دمای آب افزایش یافته و وقتی فشار بخار آب به ۱ بار یا ۱۰۰کیلو پاسکال رسید،آب به ۱۲۰ درجه سانتیگراد(۲۴۸ درجه فارنهایت) می رسد و غذا سریعتر پخت می شود.

نکته : برخی از سموم،میکروب و ویروسهای موجود در مواد اولیه غذا با پختن در تحت فشار از بین میرود.

زودپز ها در سه دوره به تدریج تکمیل شدند،که در زیر به اختصار در قالب یک مقاله توضیح داده‌ایم.

گام اول:

زودپزهای نسل اول مکانیزم پیچیده‌ای نداشتند.این نوع از زودپزها از یک قابلمه با درپوش که روی آن یک سوپاپ اطمینان زنگدار و درپوشی که با دستگیره های مخصوص به قابلمه قفل می شدند،تشکیل می شد.که در هنگام پخت بخار آب از طریق سوپاپ اطمینان که روی درب تعبیه می شد با صدایی سوت مانند خارج می شد.

زودپزهای اولیه

گام دوم :

این زودپز ها یک شیر فنردار دارند که البته دیده نمی شود و فشار داخل ظرف در دو یا جند حالت تنظیم می شود.در این نوع حین پخت و پز هیچگونه بخاری تخلیه نمی شود.البته یک قسمت برای نشان دادن فشار داخل ظرف،روی زودپز تعبیه شده است و در اتمام پخت با کشیدن فنر فشار داخل ظرف آزاد می شود و می توانیم با اطمینان خاطر درب زودپز را باز کنیم.

خرید زودپز گام دوم با شیر فنردار

گام سوم (زودپز های برقی):

این نوع از زودپزها با جریان الکتریسیته کار می کنند،که دارای یک منبع گرمای الکتریکی می باشد،که به صورت اتوماتیک تنظیم شده و تا فشار داخل ظرف را حفظ کند.این زودپزها هم دارای یک شیر فنردار هستند،که نمی توان با روش آزادسازی بخار،درب آنها را باز کرد و هنگام رها کردن بخار آب باید کاملا احتیاط شود.

راهنمای خرید و 50 مدل اجاق گاز[رومیزی و معمولی]

نکته : هنگام پختن غذاهایی مانند حبوبات که کف ایجاد می کنند،در هنگام باز کردن درب با احتیاط شود.

زودپز های برقی گام سوم

زودپزهای نسل سوم به سه پخش تقسیم می شوند:

بخش یک : دارای یک تایمر مکانیکی هستند که می توان زمان پخت را تعیین کرد.

خرید زودپز نسل سوم

بخش دوم : دارای کنترل کننده دیجیتال است که با رسیدن فشار به حداکثر با شمارش معکوس متوقف می شود.

بخش سوم : زودپزهایی هوشمند هستند که تنظیمات گوناگونی دارند،که در این نوع میزان گرمایش،فشار،دما،حرارت و زمان پخت را مشخص می کند.

خرید زودپز هوشمند

موارد ایمنی زودپز :

غذاهایی مانند حبوبات که ایجاد کف می کنند،ممکن است باعث انفجار زودپز شوند.برای جلوگیری از این خطر،یک قاشق غذاخوری روغن به غذا اضافه کنید.

زودپزهای غیراستاندارد در مواقعی که فشار زیاد باشد،ممکن است منفجر شوند.

در هنگام استفاده از زودپز،بیشتر از دو سوم از زود را پر نکنید.

در هنگام خرید زودپز توجه داشته باشید،زودپز ۲ یا ۳ سوپاپ اطمینان داشته باشد.

قبل از استفاده از زودپز،از سالم بودن سوپاپ های اطمینان حاصل کنید.

جنس زودپز :

در هنگام خرید زودپز توجه داشته باشید محفظه‌ی داخلی حتما از استیل ضد زنگ باشد.

زودپز نینجا (Ninja) :

اگر می خواهید هزینه‌ی زیادی برای خرید زودپز بکنید،برند نینجا بهترین نوع موجود در بازار است.که می تواند به نیازهای شما پاسخ دهد.

ویژگی های کلیدی 

دارای ظرفیت ۷٫۵ لیتری

انتخاب ۹ تنظیم به شما روش های بیشتری برای پخت و پز می دهد

دارای تنظیم برای نرم یا ترد کردن غذا

دارای سرخ کن

نمایشگر ال سی دی

توان قدرت ۱۷۶۰ وات

زودپز نینجا (Ninja)

امیدواریم این مقاله برای شما دوستان عزیز مفید واقع شده باشد.

محصولات منتخب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *