سرخ کن بخرم یا نه‌؟ خرید 40 مدل سرخ کن هواپز و معمولی

بروز شده در تاریخ 99/10/16

سرخ کن بخرم یا نه‌؟ از دیرباز غذاهای سرخ کردنی در آشپزی ایرانی جایگاه و طرفدارن زیادی دارد، دلیل این حجم از تمایل به خاطر ظاهر زیبا و از همه مهمتر طعم خوشایند و مطبوع غذاهای سرخ شده می باشد. در حالی که این نوع آشپزی باب میل افراد زیادی هست، ولی پزشکان متخصص این امر ما را از خوردن افراطی غذاهای سرخ شده منع می کنند. دستگاه سرخ کن با وجود اینکه غذا را در روغن زیاد سرخ می کند، ولی از نفوذ زیاد روغن به داخل مواد اولیه جلوگیری کرده و غذایی به نسبت سالمتر را برای ما فراهم می کند، به همین دلیل امروزه خرید سرخ کن بیشتر از قبل توصیه می شود.

امروزه سرخ کن های بدون روغن نیز وارد بازار شده‌اند، که این سرخ کن ها با روغن بسیار کم (فقط در حدی که سینی مخصوص چرب شود)، می تواند غذایی خوشمزه و طرد را برای ما به ارمغان بیاورد. این سرخ کن ها به هوا پز نیز مشهورند و مواد اولیه با گردش هوای گرم سرخ می شوند. کسانی که به فکر سلامتی خانواده خود هستند، می توانند با خرید سرخ کن هواپز ، یک غذای سالم و عاری از چربی های زائد را به خانواده خود هدیه دهند.

در انتهای این مقاله تیم سایت هوم آنلاین ، محصولات منتخب را جهت خریداری شما بزرگواران ارائه کرده است.

سرخ کن بخرم یا نه

سرخ کن بخرم یا نه

بیشتر کدبانوها به دلایل مختلف خرید سرخ کن را در الویت قرار نمی دهند، با وجود اینکه همیشه در سرخ کردن غذا ما با مشکلاتی از قبیل پخش شدن روغن بر روی اجاق گاز، سوختن غذا، صرف زمان زیاد، مصرف زیاد روغن، تهیه غذای ناسالم و از همه مهمتر با خطراتی مانند آتش سوزی دست و پنجه نرم می کنند.

به خاطر این مسائل و مشکلات دیگر طرح این سوال که سرخ کن بخرم یا نه‌؟ دیگر اهمیت خود را دست می دهد و با خرید یک سرخ کن یا هواپز خوب، لذت آشپزی را برای خود دو چندان کنید.

ما در این مقاله به مضرات غذاهای سرخ کردنی، کیفیت روغن، طریقه‌ی صحیح سرخ کردن، گرفتن روغن غذای سرخ شده، مقایسه‌ی انواع سرخ کن های موجود در جهان و بازار و معرفی محصولات با درج قیمت، ویژگی ها و امکانات می پردازیم.

روغن مقاوم در آشپزی

انتخاب روغن مناسب برای بدست آوردن نتایج خوب در آشپزی بسیار مهم است، زیرا روغن باید آنقدر بتواند داغ شود که بدون نفوذ به غذا آن را سرخ کرده و نسوزد. این بدان معنی است که شما به روغنی با نقطه دود بالا (حداکثر دمایی که روغن در آن نسوزد) نیاز دارید.

نکته‌ی دود چیست؟

نقطه دود دمایی است که روغن در آن شروع به تجزیه شدن می کند، و با شروع فرآیند اکسیداسیون دود می کند و بنابراین ناپایدار می شود. اگر بخواهیم ساده تر توضیح دهیم، باید بگوییم که  هر روغنی در یک حرارتی شروع به دود و سوختن می کند، یک درجه قبل از اینکه روغن شروع به سوختن کند را، درجه دود یا نقطه‌ی دود می نامند.

روغن های مناسب

روغن های  تصفیه نشده با دود زیاد و عطر و طعم خنثی مانند بادام زمینی، ذرت، کنجد، کلزا (کانولا) ، روغن زیتون سبک، سویا یا آفتابگردان برای سرخ کردن مناسب هستند.

دمای ثابت را حفظ کنید

سرخ کن بخرم یا نه

برای سرخ کردن غذاها ما به روغن مخصوص نیاز داریم و باید حواسمان باشد که روغن دود نکرده و نسوزد. برای این منظور، حفظ دمایی بین 162 تا 204 درجه سانتیگراد ضروری است. واضح است که ما در حین آشپزی نمی توانیم مکرر  از دماسنج استفاده کنیم تا میزان گرمای روغن را بسنجیم، ولی دستگاه سرخ کن با امکان نمایش درجه حرارت روغن این مشکل را برطرف کرده و دوباره این سوال برای ما پیش می آید که سرخ کن بخرم یا نه‌؟ در جواب باید بگوییم که بله، خرید سرخ کن می تواند بهترین راه حل برای شما باشد.

نکته : در هنگام سرخ کردن، غذای خام جدید اضافه نکنید. زیرا دمای روغن پایین آمده و روغن زیادی به داخل غذا نفوذ می کند و غذایی چرب و مضر خواهیم داشت.

نکته : هر نوع روغنی در دمایی بالاتر از 204 درجه سانتیگراد شروع به سوختن یا همان دود کردن، می کند.

سرخ کن بخرم یا نه

 تنظیم اتمام زمان پخت در سرخ کن

سرخ کن بخرم یا نه‌

امروزه بیشتر مردم دیگر به روش سنتی غذاهایشان را سرخ نمی کنند، با ظهور دستگاه سرخ کن کار آشپزی برای بسیاری از کدبانوها آسان‌تر از قبل شده است.

با خرید سرخ کن دیگر مانند گذشته لازم نیست، از آغاز تا پایان سرخ کردن غذا در مقابل اجاق گاز ایستاد و وقت زیادی صرف نمود، زیرا تمام سرخ کن ها دارای ویژگی تنظیم اتمام زمان پخت هستند.

گرفتن روغن از غذا

چربی زیاد سلامتی انسان را تهدید می کند، به همین دلیل بعد از اتمام سرخ کردن، غذای که داخل سبد مخصوص سرخ کن است را از داخل دستگاه بیرون آورده و مدتی صبر می کنیم تا روغن داخل غذا بیرون آید و در انتها با لرزش های محکمی که به سبد وارد می کنیم، روغن روی غذا را می گیریم.

استفاده از نمک برای بیرون کشیدن روغن های اضافه از غذا

اگر به دنبال این هستید که غذای خود را با حداقل روغن میل کنید، باید بلافاصله قبل از سرد شدن مقداری نمک روی غذا بپاشید. چون نمک، روغن داخل غذا را بیرون می کشد و بعد از حدود 60 ثانیه با لرزشی محکم که به سبد سرخ کن وارد می کنیم، نمک و روغن اضافه را به بیرون منتقل می کنیم و در انتها می توانیم غذا را روی کاغذ مخصوص آشپزی بریزیم، تا چربی غذا را تا حد زیادی کاهش دهیم.

خطر آتش سوزی در آشپزی

سرخ کن بخرم یا نه‌

یکی دیگر از مزایای دستگاه سرخ کن، جلوگیری از خطر آتش سوزی می باشد. همانطور که می دانید، روغن های خوراکی قابل اشتعال هستند و ممکن است به دلایل گوناگون روغن به اجاق گاز ما پاشیده شود و حادثه‌ی ناگواری رخ دهد. که آتش سوزی هایی از این قبیل که بعضی وقت ها هم منجر به مرگ و میر هم شده، کم و بیش به گوشمان رسیده است.

دیگر این سوال که سرخ کن بخرم یا نه‌؟ و تامل زیاد جایز نیست و با این تفاسیر دستگاه سرخ کن یک وسیله‌ی کاربردی در خانه می باشد.

سرخ کن چه مارکی خوبه

نکات ایمنی در حین آتش سوزی از طریق روغن خوراکی

در حین آشپزی و سرخ کردن غذا اگر به هر دلیل آتش سوزی رخ داد، به هیچ عنوان آب را روی آتش نریزید. چون ریختن آب در آتش سوزی هایی از این قبیل باعث شعله‌ور شدن بیشتر حریق می شود.

نکته 1 : آتش هایی از این قبیل باید با کپسول آتش خاموش کن مخصوص آشپزخانه مهار شوند.

نکته 2 : در صورت نداشتن کپسول آتش خاموش کن، حوله ای را خیس کرده و روی حریق را بپوشانید.

سرخ کن بدون روغن خوبه‌؟

سرخ کن بخرم یا نه

با خرید دستگاه سرخ کن مناسب علاوه بر سهولت کار در آشپزی، از خطرات ذکر شده جلوگیری می کنیم و این مسائل جوابی برای سوال شما که سرخ کن بخرم یا نه‌؟ می باشد.

امروزه نسل جدید سرخ کن ها وارد بازار شده‌اند که، به روغن زیادی احتیاج ندارند. چون غذا با فشار هوای گرم و البته به کمک فن هایی که در داخل سرخ کن تعبیه شده پخته می شود. به این نوع سرخ کن ها، سرخ کن بدون روغن یا سرخ کن هواپز می گویند.

نکته : اکثر سرخ کن های بدون روغن یا هواپز، 80 درصد چربی غذا را کاهش می دهند.

دستگاه سرخ کن و هوا پز فیلیپس PHILIPS مدل HD9238

سرخ کن بخرم یا نه

  • قابلیت سرخ کردن، گریل کردن، کیک پختن
  • کاهش دهنده‌ی چربی غذا تا 80 درصد
  • قابلیت تفکیک قطعات برای شستشو
  • پخت بوسیله چرخش هوای گرم
  • قابلیت تنظیم درجه حرارت پخت
  • توان مصرفی 1400 وات
  •  دارای تایمر 60 دقیقه ای
  • ظرفیت 2.2 لیتر
  • کشور تولید کننده : هلند

سرخ کن بدون روغن خوبه

سرخ کن و هوا پز فیلیپس مدل HD9218/51

سرخ کن بخرم یا نه

  • قابلیت تفکیک قطعات برای شستشو
  • پخت بوسیله چرخش هوای گرم
  • توان مصرفی 1450 وات
  • سیستم قطع کن خودکار
  • پخت با حداقل چربی
  • دارای سبد گردان
  • ظرفیت 2.2 لیتر

سرخ کن و هوا پز فیلیپس مدل HD9218/51

سرخ کن و هوا پز میگل MIGEL مدل GAF 180

سرخ کن بخرم یا نه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *